Zakelijk

Waar moet je op letten bij het kopen van een bedrijfswagen?

Als je een eigen bedrijf hebt, zijn er veel zaken die je moet regelen om de boel draaiende te houden. Dit wordt vaak onderschat, maar als je zelf ondernemer bent, weet je hoeveel werk dit kan zijn. Echter, het is wel belangrijk dat bepaalde beslissingen op een goede manier worden genomen. Als je bijvoorbeeld een bedrijfswagen nodig hebt voor je eigen onderneming, is het van belang om deze met zorg uit te kiezen. Er zijn namelijk verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een bedrijfswagen koopt. 

 

Hoe groot moet de bedrijfswagen zijn?

Het is voor ondernemers belangrijk om voldoende ruimte te hebben in hun bedrijfswagen. Meestal gaat het hierbij om een busje. Als je een busje van het grootst mogelijke formaat koopt, heb je veel ruimte, maar als je deze ruimte niet allemaal nodig hebt, is het slimmer om voor een kleiner exemplaar te gaan. Dat komt doordat een kleinere bedrijfswagen doorgaans minder verbruikt en vaak ook minder kost. Daarom is het verstandig om goed na te denken over welk formaat de ideale bedrijfswagen voor jou heeft. 

 

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk?

Bij het kopen van een bedrijfswagen houd je waarschijnlijk rekening met jouw ervaringen in het verleden. Als je bijvoorbeeld een bedrijfswagen van een bepaald merk hebt gehad en hier zeer tevreden over was, kan het zo zijn dat je sowieso voor dit merk wilt gaan. Wel is het dan belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende bedrijfswagens die een merk maakt. Als je op zoek bent naar een bedrijfswagen van Volkswagen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Volkswagen Transporter occasion, maar ook voor een VW Crafter. Dit zijn beiden goede bedrijfswagens, maar het is belangrijk om goed te kijken naar de onderlinge verschillen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

 

Welke technische eisen stel je aan een bedrijfswagen?

Het is belangrijk om ook rekening te houden met de technische eisen die je hebt voor een bedrijfswagen. Deze kunnen per bedrijf erg verschillend zijn. Je moet dus eerst eens goed op een rijtje zetten wat jij belangrijk vindt aan een bedrijfswagen. Wil je bijvoorbeeld een bedrijfswagen met een bepaald vermogen zodat je een grote aanhanger mag trekken of wil je er juist een met een simpele motor? Door jezelf dit soort vragen te stellen, kom je er al snel achter op welke technische aspecten van de bedrijfswagen jij moet letten. Ook op welke brandstof de bedrijfswagen rijdt is een belangrijk detail dat moet worden meegenomen bij het maken van je keuze.