• Myrrh Wild Crafted - Olejek z Mirry (9 ml)

128.82
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Kurier 12
Paczkomaty InPost 12
Dostępność Mało
Waga 0.1 kg
Zostaw telefon

100% olejek z mirry

OPIS:

Mirra to olejek eteryczny o bogatej i ciekawej historii. Ten skromny krzew pojawił się w wielu dokumentach historycznych sprzed prawie 4000 lat. Popularna w starożytnym Egipcie mirra była używana w wielu procesach kosmetycznych i leczniczych, od balsamowania mumii po przygotowywanie zabiegów pielęgnacyjnych dla zamożnych kobiet. Grecy upajali się również chłodzącymi i leczniczymi właściwościami mirry, używając jej w mieszankach zapachowych i nakładając ją na rany, aby złagodzić stan zapalny i zapobiec infekcji. We współczesnej aromaterapii Mirra może być stosowana w leczeniu wielu dolegliwości fizycznych i emocjonalnych.

SKŁAD:

100% olej z mirry (Commiphora myrrha).
Naturalnie występujące alergeny: linalol.

SPOSÓB UŻYCIA:

W parowniku: dodaj 6 do 8 kropli olejku eterycznego do parownika lub palnika. Inhalacje: dodaj 3 do 5 kropli olejku eterycznego do miski z bardzo gorącą wodą, wdychaj opary przez 5 do 10 minut. (Inhalacja tylko dla dzieci powyżej 10 roku życia.) W przypadku masażu: 5 kropli olejku eterycznego rozcieńczyć z 10 ml olejku nośnikowego, takiego jak olejek migdałowy lub jojoba. Kąpiel: dodaj 4 do 6 kropli olejku eterycznego na 20 ml olejku nośnikowego. Wymieszaj w wodzie.

PRZECIWWSKAZANIA:

Wyłącznie do użytku zewnętrznego. Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować bezpośrednio na skórę.
Nie dla dzieci poniżej 5 roku życia. Skonsultuj się z lekarzem przed użyciem olejków eterycznych w czasie ciąży. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Trzymać poza zasięgiem dzieci. Unikać kontaktu z oczami. Jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią, skonsultuj się z lekarzem przed użyciem. Nie do użytku wewnętrznego.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie